Slachtoffers zijn vier jongemannen en drie meisjes
Foto: EPA

De zeven slachtoffers van het bijzonder zwaar verkeersongeval van zaterdagochtend op de E314 in Zonhoven zijn vier jongemannen van 15, 20, 22 en 23 jaar uit Leopoldsburg, twee meisjes van 15 en 16 jaar uit Leopoldsburg en een 16-jarig meisje uit Hechtel-Eksel.

Ze zaten allemaal in een BMW, die op de autosnelweg aan hoge snelheid achterop een rijdende Duitse vrachtwagen reed en in brand vloog. Het verhaal dat een van de zeven jongeren in de kofferbak zat, zoals Het Nieuwsblad zondag bekendmaakte, kan niet door het Hasseltse parket bevestigd worden.

De dood van de zeven jongeren heeft blijkbaar heel wat losgemaakt en zorgt voor een stroom aan steunbetuigingen, zowel op het onlineregister van de gemeente Leopoldsburg, als op sociale netwerksites. Online zijn er al honderden steunbetuigingen neergepend. De rouwgroep RIP slachtoffers kamp 8 maart 2014 op Facebook telde zondagmiddag ruim 25.000 likes.

Zondag tussen 10 en 12 uur konden mensen voor eventuele opvang en begeleiding terecht op het bureau van de politiezone Kempenland.