Clément Desalle moet zege aan oppermachtige Cairoli laten in Thailand
Foto: IMAGEGLOBE

Clément Desalle (Suzuki) is zondag op de tweede plaats geëindigd in de Grote Prijs van Thailand in de MXGP-klasse, dat is de tweede manche van het seizoen.

De vicewereldkampioen eindigde in Si Racha in beide reeksen op de tweede plaats en moest telkens regerend wereldkampioen Antonio Cairoli (KTM) voor zich dulden. De Italiaan pakte zo de eindzege en neemt in de WK-stand meteen ook de leiding over van de Fransman Gautier Paulin (Kawasaki), die in Thailand vrede moest nemen met de vijfde plaats. Desalle volgt in de WK-stand met 71 punten op de vijfde plaats.

Jeremy Van Horebeek (Yamaha) eindigde in Si Racha op de derde plaats, wat hem in de WK-stand de vierde plaats oplevert. Kevin Strijbos (Suzuki) werd elfde. Joel Roelants (Honda) en Jens Getteman (Honda) moesten vrede nemen met respectievelijk de 15e en 22e plaats.

In de MX2-klasse was de zege voor de Nederlander Jeffrey Herlings (KTM). Eerder was hij ook al de beste in de openingsmanche in Qatar. Herlings won in Thailand beide reeksen en verstevigde zo zijn leiderspositie. Julien Lieber (Suzuki) werd negentiende. Ook in de WK-stand staat hij momenteel op de negentiende plaats.

De volgende Grote Prijs staat op 30 maart in Brazilië (Beto Carrero) op het programma.