Chauffeur geeft zich aan na dodelijk vluchtmisdrijf
Foto: Lieven Van Assche
Een 24-jarige man is zondagmorgen om het leven gekomen toen hij in de Gentse deelgemeente Wondelgem werd aangereden door een personenwagen. De bestuurder van de auto pleegde vluchtmisdrijf. Zondagavond gaf de 28-jarige man zichzelf dan toch aan bij de politie.

Het ongeval gebeurde rond 5.50 uur in de Zeeschipstraat in Wondelgem. 9 voetgangers wandelden in de omgeving van de brug in de Zeeschipstraat van een vrijgezellenfeest weer naar huis toen een wagen naar rechts afweek en recht op hen af kwam.

De twintigers, van Bulgaarse afkomst, wandelden in twee groepjes aan de linkerkant van de rijbaan. Ze liepen aan de rand van de weg in de grasberm en op het fietspad, maar niet op het rijvak.

'Het eerste groepje van vijf kon nog net wegduiken voor de wagen. Bij het tweede groepje van vier konden 2 mensen op tijd wegspringen. 2 anderen werden aangereden', zegt parketwoordvoerster Annemie Serlippens.

De 24-jarige man werd opgeschept door de wagen en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Een andere persoon, een dertiger, werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft onder andere een gebroken been. De dertiger mocht het ziekenhuis intussen verlaten.

Het Gentse parket stelde een verkeersdeskundige aan en opende een onderzoek naar de bestuurder van de wagen. De politie zocht een oud model van een grijze Opel Astra. Er zouden twee of drie mensen in die wagen gezeten hebben.

Zondagavond meldde de bestuurder van de wagen zich aan bij de politie in Ekkergem. De 28-jarige man is opgepakt en wordt momenteel ondervraagd.