Van den Brom ontslagen, Anderlecht communiceert pas morgen
Foto: pn
De uren van John van den Brom als trainer van Anderlecht zijn geteld. De 1-0 afgang tegen OH Leuven, het negende verlies van het seizoen, is zijn nederlaag te veel geworden. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Volgens Het Nieuwsblad groeide de voorbije weken binnen de bestuurskamer de tegenstand tegen Van den Brom en werd het voor manager Herman Van Holsbeeck steeds moeilijker om de coach de hand boven het hoofd te houden. De kostprijs om  de Nederlander te ontslaan is boven het miljoen. 

Van den Brom zelf gaf zaterdagavond na de wedstrijd al een geslagen indruk. ‘Ik heb hier geen verklaring voor’, aldus de coach. ‘We zijn op alle manieren afgetroefd vandaag en er was geen niveauverschil tussen de nummer 3 en de nummer 15 in de stand. We zijn goed in excuses zoeken - het slechte veld enzo - maar dat moeten we niet doen,' aldus de Nederlander.

Van den Brom sprak zich ook uit over de titelambities van de landskampioen. 'Het is een harde conclusie, maar de titel is op dit moment te hoog gegrepen voor ons. Het zou niet relevant zijn om na zo’n prestatie te zeggen dat we nog meespelen.’

Anderlecht communiceert pas maandag.

Op dit moment is voorzitter Roger Vanden Stock wel op skivakantie en dus is het nog wachten tot de president officieel instemt. Vanden Stock komt maandag terug. De club kondigde zondagavond een persconferentie met de voorzitter aan om 11 uur maandagochtend.

Ondertussen houdt assistent Besnik Hasi (42) zich klaar om over te nemen. De Kosovaarse trainer stak nooit onder stoelen of banken dat hij na jaren als T2 duidelijk klaar is om hoofdtrainer te worden. Hasi kan straks wellicht bewijzen wat hij waard is als hij Anderlecht in Play-off 1 onder zijn hoede neemt.