Vijf cocktails om te klinken op jezelf
Foto: Shutterstock
Op zaterdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Word je niet in de bloemetjes gezet, dan kan je nog altijd klinken op jezelf en je vriendinnen. En hoe kan dat beter dan met een cocktail die is samengesteld met een dame in gedachten?

Shirley Temple
Nodig voor een cocktail

- 125 ml sinaasappelsap
- 125 ml koolzuurhoudende limonade
- 1 el grenadine siroop
- 1 kers

Bereidingswijze
- Schenk het sinaasappelsap en de limonade in een lang cocktailglas.
- Giet de grenadine siroop erbij en laat ze naar de bodem zinken.
- Versier met een kers en een rietje (om te roeren).

White Lady
Nodig voor een cocktail

- 5 cl gin - 2 cl triple sec
- 2 cl vers citroenssap
- ijs

Bereidingswijze
- Vul de shaker volledig met ijs en de ingrediënten
- Shake zo’n 10 à 15 seconden
- Zeef in een gekoeld glas
- Serveer zonder ijs
- Garneer eventueel met een partje citroen

 

Bloody Mary
Nodig voor een cocktail

- 4,5 cl wodka
- 10 cl tomatensap
- 1 cl vers geperst citroensap
- 6 druppels worcestershiresaus
- 4 druppels tabasco
- 1 snuifje vers gemalen peper
- 1 mespuntje selderzout

Bereidingswijze
- Vul een groot glas met ijsblokjes en giet er de wodka, worcestershiresaus, tabasco, het citroensap en de specerijen bij.
- Giet het tomatensap erbij en roer goed door. - Werk af met een selderstengel en een schijfje limoen of citroen.

Margadita (bedacht door Dita Von Teese)
Nodig voor een cocktail
- 40 ml Cointreau
- 30 ml vers limoensap
- 40 ml witte tequila
- 10 ml Monin-rozensiroop
- 1 snufje chipotle-kruidenmengsel

Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten in een met ijs gevulde cocktailshaker.
- Schud flink en schenk de cocktail uit in een gekoeld glas.
- Garneer met gele rozenblaadjes.
- Versier het randje van het glas met het chipotle-kruidenmengsel en zout.

Margarita
Nodig voor een cocktail

- 45 ml Tequila
- 15 ml Triple Sec
- 30 ml limoensap
- grof zout
- ijsblokjes

Bereidingswijze
- Versier de rand van een cocktailglas met het zout. Dit kan door de randen van het glas te bevochtigen met wat citroen- of limoensap. Rol de randen vervolgen in een bordje zout.
- Schenk de Tequila, Triple Sec en het limoensap in een shaker en voeg ijsblokjes toe.
- Even schudden en serveren in het glas.