Defensie bespaart en laat het gras groeien
Foto: Karel hemerijckx
De chauffage gaat uit, net als het licht. Het gras rond de kazernes wordt niet meer regelmatig gemaaid. Dat staat in een intern legerdocument waaruit blijkt dat Defensie het dit jaar met liefst 77,5 miljoen euro werkingsmiddelen minder moet rooien. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Het interne document is opgesteld door generaal-majoor van het vliegwezen Michel Ocula en dateert van 28 februari. De generaal-majoor drukt daarin zijn bezorgdheid uit over de zoveelste besparingen bij Defensie. 

‘De regering heeft ons budget voor 2014 met 77,5 miljoen euro teruggeschroefd en dus zit er niets anders op dan op verschillende domeinen verregaande maatregelen te nemen’, schrijft Michel Ocula. De kraan wordt dichtgedraaid op het vlak van de investeringen en op energie- en infrastructuurkosten. Het gras wordt niet meer maandelijks gemaaid en de verwarming in de militaire gebouwen gaat uit tussen drie uur 's middag en zeven uur 's ochtends.

Andere besparingen: de buitenverlichting onverbiddelijk uit tussen 18 uur en 6 uur 's ochtends, bureaus worden nog slechts één keer per maand (vroeger om de twee weken) gekuist en de gangen tweewekelijks in plaats van wekelijks. De ramen worden niet meer schoongemaakt.