Doelman Berezovskyi redt gouden punt
Diagne kopt weg tussen een overmacht van Charleroi-spelers. Foto: BELGA

De Pallieters hebben hun beschamende prestatie van vorige week tegen OHL met brio uitgewist. Met een onuitgegeven verdediging hielden ze een gretige thuisploeg aardig in bedwang. In een dol slot vrijwaarde doelman Berezocvsky het gouden punt

Beide teams wilden in de twee resterende wedstrijden nog hun klassering verbeteren om dan met een goed gevoel aan Play-off 2 te kunnen beginnen. De Pallieters verschenen met een fel vertimmerd team en vooral met een onuitgegeven achterhoede.

Schouwde Menzo blijkbaar zijn troepen dan herschikte ook Felice Mazzu zijn team, stormram Rossini kreeg in de eerste helft althans de voorkeur op Fauré terwijl Saglik in het middenveld de plaats moest ruimen voor kilometervreter Ederson

Beide teams trokken van bij de aftrap alle registers open. Sporting probeerde snel het hoofd van Rossini te bereiken, Ghilas en Tainmont legden via de flanken het Lierse-verdediging op de pijnbank. De strijd werd evenwel vooral in een overbevolkt middenveld gestreden, Mandanda moest zich wel het eerst reppen op een uitval van Diagne en even later op een poging Ghaly.

Even voor het halfuur stond het Lierse-doel even in lichterlaaie De geel-zwarte achterhoede verkeerde echter niet in paniek en ving de mokerslagen van onder anderen Kebano perfect op. Limbombe lag echter met de knuppel achter de deur en kwam almaar meer in beeld op de linkerflank.

Na een overtreding van Marcq op Bourabia omzeilde Limbombe feilloos de opgestelde muur, Mandana koos nochtans de juiste hoek maar mocht niettemin in zijn netten gaan vissen. Meteen de tweede seizoenstreffer van Limbombe. De Carolingers maakten ondanks storend balverlies dadelijk een vuist, doelman Berezovsky deed zijn duitje op zak na een pegel van Rossini en een flits van Kebano

Een geprikkelde gastheer trok na de koffie dadelijk in een onvervalste slijtageslag op zoek naar de gelijkmaker. Lierse sloot zich geenzins in zijn kamp op en bouwde onder meer dankzij invaller Kasmi aardig samenspel op wat de taak van de Zebra's aardig bemoeilijkte.

Diagne kreeg het rond het uur op de heupen, schudde twee bewakers van zich af alvorens de kans te kraken. De thuisploeg haalde even later haar slag thuis toen invaller Fauré na een inswinger van François de gelijkmaker van dichtbij binnenkopte.

Het was nu al Charleroi wat de klok sloeg, de Henegouwse druk steeg alsmaar speelde nu alles of niets en bleef verder dreigen, Berezovsky hield echter met brio de schaapjes op het droge.