Waasland-Beveren weer in nauwe schoentjes
Persoons en Corryn van Lokeren in duel met Veselinovic. Foto: BELGA

De Wase derby eindigde op een scoreloos gelijkspel. Voor Waasland-Beveren kwam het slechte nieuws vooral uit Leuven waar Anderlecht verrassend onderuit ging. Lokeren kon de talrijke kansen niet verzilveren en zag Harbaoui uitvallen.

Coach Peter Maes kon geen beroep doen op de geschorsten Odoi en Vanaken. Copa (kuit) lag in de lappenmand. Corryn verving Odoi. Dutra kreeg de rol van Vanaken en zijn positie op de flank werd ingenomen door Kaya. Verhulst kwam onder de lat tegen zijn ex-club. Mertens verloor zijn basisplaats aan de wederoptredende Maric. Bij Waasland-Beveren slechts één wijziging. Veselinovic startte in de plaats van Demjan.

Lokeren greep de buren onmiddellijk naar de keel met vloeiende aanvalsacties. In minuut vier claimde de thuisploeg een strafschop voor handspel van D‘Ulivo. Ref Verbist liet echter een vrijschop trappen op de rand van de zestien meter. Coosemans maakte in de aanvangsminuten een kopbal van Maric onschadelijk.

Iets voor het kwartier kwamen de bezoekers voor het eerst opzetten. Een schot van Trickovski week af en Veselinovic kwam maar net te kort om binnen te duwen. Diezelfde Veselinovic viseerde wat later de winkelhaak.

Er werd met open vizier gestreden door beide ploegen. Ook de duels waren vaak bitsig. Sibum pakte zijn vijfde gele kaart van het seizoen en mist hierdoor de wedstrijd tegen Standard. De bezoekende defensie had zijn handen vol met Harbaoui. De Lokerse topschutter trapte voorlangs na een knappe steekbal van Kaya. Scholz schoot een huizenhoge kans van dichtbij hoog over. De kans leek op die van Benteke maar deze keer stond er wel volk in de buurt.

Op het halfuur gingen de handen op elkaar voor een enig mooie omhaal van Harbaoui. De bal belandde pal in de handen van doelman Coosemans. Blondelle flirtte met een tweede gele kaart na een stevige ingreep op Harbaoui. In het slot van de eerste helft kwam het team van Bob Peeters terug gevaarlijk opzetten. Trickovski haalde zwaar uit vanuit de tweede lijn. Diezelfde Trickovski zag ook nog een voorzet (schot) aan de tweede paal afzwaaien. Lokeren bleef in de tweede helft zijn stempel drukken. Een schot van Kaya ging richting kruising.

Op het uur werd het stil in het Daknamstadion.. Harbaoui en Gershon gingen na een onschuldig kopduel tegen de vlakte. Harbaoui bleef liggen en moest vervangen worden met een neusblessure. Kaya schilderde de bal op het hoofd van Dutra. De Braziliaan zag zijn poging op de paal uiteenspatten. De thuisploeg bleef het gevaarlijkst. Doelman Coosemans ranselde een schot van de bedrijvige Kaya uit de winkelhaak.. De Belg met Turkse roots pakte in de slotfase zijn vijfde gele kaart na een trekfout.