Super Bibou houdt Gent op Play-off 1-koers
Habib Habibou heeft zijn eerste van drie goals gescoord. Foto: Photo News

AA Gent mag ondanks de zege van Genk blijven dromen van Play-off 1. Het leek gisteren safe met 0-2 maar na de rust blunderde Zukanovic en Kabananga strafte het af. ‘Super Bibou’ Habibou scoorde nadien nog twee keer en houdt hoop en droom levendig.

Cercle zweert bij waarden en normen en het familiale staat steeds centraal. Voor de match was er de aankondiging van een nakend huwelijk tussen een Gentse fan en zijn groen-zwarte vriendin. Een actie had 4.000 extra fans op de been gebracht wat voor nogal wat files in en rond het stadion zorgde. Om helemaal in de sfeer te komen was er nog een act van een dansschool op de tonen van het legendarische YMCA. Triestiger was de minuut stilte voor de zeven verkeersslachtoffers in het Limburgse Leopoldsburg.

Bij Cercle was Tim Smolders kapitein tegen zijn ex-club. Hans Cornelis haakte wegens ziekte in extremis af en werd op de rechtsachter vervangen door Ismalia N‘Diaye. De Franse Senegalees zit amper twee maanden bij Cercle maar werd al als centrale verdediger, middenvelder, linksachter en nu dus rechtsachter uitgespeeld. Zijn vierde positie al en het was ook gisteren weer wennen. Net zoals voor Michael Uchebo die woensdag in Atlanta nog debuteerde als internationaal tegen Mexico en na twee vluchten in amper vier dagen weer op het veld stond.

Cercle had en heeft in deze reguliere competitie niks meer te winnen of te verliezen, wat niet geldt voor Gent dat na de malaise bij Genk nog steeds uitzicht had op de zesde plaats. Mircea Rednic kon wel niet beschikken over Rafinha die een neusbreuk opliep en werd vervangen door Sebastien Locigno. De imposante en luidruchtige Gentse achterban begon plots fel te juichen na een corner maar helaas voor La Gantoise bleek het om optisch bedrog te gaan en ging de kopbal van Habibou niet in maar over het doel. Cercle kwam ook goed weg na een slechte terugspeelbal maar Delle kwam goed uit en hield weer Habibou van de 0-1.

Die kwam er uiteindelijk toch en nog voor het halfuur toen Asare ietwat knullig de assist van Brechtje Dejaegere eerst niet onder controle kreeg maar zich herpakte en Delle geen kans liet. De Fransman keepte uitstekend en liet zijn ploeg aan de 0-2 ontsnappen toen hij na een rush van Kagé Habibou van een gemaakte goal hield. Delle kon geen mirakels blijven verrichten en even later was het toch bingo. Er was knap voorbereidend werd van Diabate en Habibou rondde het af.

D‘Haene had voor Cercle moeten milderen maar besloot onbesuisd en Selz kon nog redding brengen. Na de rust moest Dejaegere noodgedwongen binnen blijven en Renato Neto kon zich nog eens in de kijker spelen bij z'n ex-fans. Staelens bracht Buyl in voor Van Acker maar Cercle ging weer als een diesel van start.

Ref Loeman liet plots ook steken vallen en dat deed ook Zukanovic. Hij kopte te kort terug op Selz en Kabananga strafte de blunder af. Met 1-2 op het bord begon Cercle er weer in te geloven. Twee weken geleden tegen Mechelen slaagde men er ook al in om een 0-2 op te halen. Staelens bracht nog Naudts in en ging met vier spitsen spelen. Gent counterde maar Delle hield zijn ploeg telkens recht. Toch maakte Gent Cercle nog helemaal af. Super Bibou scoorde nog twee keer en nam alle twijfel weg.