Leye bezorgt Club kater
Sammy Bossut laat er weinig twijfel over bestaan wie de held van de avond was: Mbaye Leye. Foto: BELGA

Club Brugge weet opnieuw wat puntenverlies betekent. In het Regenboogstadion kwam blauw-zwart wel op voorsprong via Bjorn Engels, de uit blessure terugkerende Mbaye Leye maakte vijf minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker. Club ziet Standard zo opnieuw uitlopen tot zes punten. Zulte Waregem blijft de enige ploeg die dit seizoen thuis nog ongeslagen is.

Aan sfeer geen gebrek in het Regenboogstadion. Francky Dury, die voor de wedstrijd nog zijn trofee Raymond Goethals voor beste trainer in het voetbaljaar 2013 in ontvangst mocht nemen, had er bij zijn manschappen op gehamerd de slappe 5 op 18 van de voorbije weken uit te wissen met een furieuze start.

Iets wat Raphaël Caceres, die voorin de plaats innam van Theo Bongonda, en Marvin Pourié, erin voor de geblesseerde Idrissa Sylla, goed begrepen hadden. Beide aanvallers, ondersteund door Thorgan Hazard en Ibrahima Conté, zorgden meteen voor een paar hete standjes voor het doel van Ryan, maar de Brugse goalie echt bedreigen lukte hen niet.

Het antwoord van Club bleef niet lang uit. Met Refaelov op het middenveld - de Israëliër deed het behoorlijk, maar kon Vadis Odjidja niet doen vergeten - voetbalde blauw-zwart een aantal behoorlijke mogelijkheden bij elkaar, de beste voor de Israëliër zelf die iets voor het kwartier Sammy Bossut met een lage schuiver trachtte te verrassen.

De vingertoppen van de West-Vlaamse doelman behoedden Zulte Waregem echter voor een vroege achterstand. Het was overigens het laatste hoogstandje van een verder weinig aantrekkelijke eerste helft waarin beide teams erg slordig bleven in de opbouw. Vooral de laatste pass kwam er bij beide clubs niet uit.

Leye held van de avond

Weinig beterschap na rust. De partij, hoewel gemaakt door twee inzetrijke ploegen, bleef een chronisch gebrek aan uitgespeelde kansen vertonen. Geen wonder dan ook dat het enige doelpunt van de wedstrijd letterlijk uit de lucht kwam vallen. Een hoekschop kwam terecht op het hoofd van Tom De Sutter die de compleet vrijstaande Bjorn Engels bereikte. De 19-jarige centrale verdediger had de bal maar binnen te tikken. Zonder twijfel de makkelijkste van zijn vier competitietreffers.

Het sein voor Zulte Waregem om het tempo toch wat op te voeren. Dury gooide de uit blessure terugkerende Jens Naessens en Mbaye Leye in de ploeg en zag hoe zijn ploeg Club Brugge achteruit duwde. Alleen, veel kansen leverde die pressing niet op.

Tot minuut 86. Een voorzet van Naessens bereikte Leye die de bal voorbij Ryan schoot. Twee gouden wissels van Dury. In een zinderend slot kregen nadien zowel de ingevallen Nicolas Castillo als Thorgan Hazard de kans op de winning goal, maar hun pogingen gingen onbegrijpelijk naast. Voor Club Brugge betekent het gelijkspel het eerste puntenverlies in zes matchen. Blauw-zwart ziet zo de achterstand op leider Standard opnieuw aangroeien tot zes