JUPILER PRO LEAGUE. Anderlecht onderuit bij OHL, Genk en Gent lossen mekaar niet
Kouyaté (Anderlecht) zucht: hij ging met Anderlecht onderuit Foto: BELGA

Op de voorlaatste speeldag van de Jupiler Pro League is nog lang niet alles beslist. OHL stuntte tegen Anderlecht, waardoor het zich nog steeds rechtstreeks kan redden. Genk én Gent wonnen hun partij en strijden nog steeds om een ticket in Play-off 1. Club Brugge en Zulte Waregem speelden 1-1.Omdat Standard KV Mechelen klopte zijn de Rouches zeker van de eerste plaats in de reguliere competitie.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Anderlecht liep tegen OHL op een zoveelste ontgoocheling. Het was Ruytinx die na een uur spelen de enige goal van de partij op het bord zette: 1-0. De thuisploeg kon de match zonder veel problemen uitspelen. OHL is door dit resultaat nog in de running voor een plekje in de veilige haven van Play-off 2.

Club Brugge leek op een 0-1 zege bij Zulte Waregem af te stevenen, maar dat was zonder Mbaye Leye gerekend. Die speelde een zware blessure van zich af met een late gelijkmaker. Club Brugge eindigt de reguliere competitie op de tweede plaats na Standard. Dat klopte KV Mechelen met 2-0. Pas na 72 minuten opende Batshuayi de score, spitsbroeder Ezekiel verdubbelde twaalf minuten later. Bezoeker Seth De Witte kreeg tussen beide goals rood.

Genk en Gent zullen op de slotspeeldag uitvechten wie naar Play-off 1 mag. Genk klopte Bergen met 3-1 dankzij goals van Gorius (2x) en Vossen. Matthys scoorde tegen voor de rode lantaarn. Gent droogde Cercle Brugge af op eigen veld. Het doelpunt van Kabananga was niet meer dan een eerredder, want de bezoekers scoorden via Asare en Habibou (3 goals) vier keer: 1-4. Genk en Gent tellen nu evenveel punten, maar de Limburgers zitten wel in pole position: zij hebben meer gewonnen wedstrijden op de teller. Als beide ploegen volgende week hetzelfde resultaat halen, gaat Genk dus naar play-off 1. Gent ontvangt volgende week Zulte Waregem, Genk bezoekt Kortrijk.

Minder spektakel was er in Oostende-Kortrijk en Lokeren-Waasland-Beveren. Die laatste ploeg is nog steeds niet helemaal gered en moet nog zweten op de slotspeeldag. OHL bezoekt dan immers de laatste in de stand Bergen, Waasland-Beveren ontvangt leider Standard.

Charleroi-Lierse tot slot eindigde op 1-1. Fauré scoorde voor de thuisploeg, die nu gered is. Limbombe zorgde voor de 1-1.

Uitslagen

Charleroi - Lierse 1-1

Zulte Waregem - Club Brugge 1-1

OHL - Anderlecht 1-0

KV Oostende - KV Kortrijk 0-0

Cercle Brugge - AA Gent 1-4

RC Genk - Bergen 3-1

Lokeren - W.-Beveren 0-0

Standard - KV Mechelen 2-0

Bekijk de stand hier