Met temperaturen tot 19 graden en meer was het vandaag de warmste 8 maart sinds het begin van de waarnemingen. Dat meldt weerman David Dehenauw van het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) op de VRT.

Volgens Dehenauw werd de hoogste temperatuur vandaag gemeten in het Waalse Tourbes: 19,2 graden. Ook Ukkel haalde de 19 graden. Het vorige dagrecord dateert al uit 1950: toen werd het 15,8 graden. De normale temperatuur voor deze tijd van het jaar bedraagt 9 graden.

Ook morgen wordt het droog, zonnig en extreem zacht voor de tijd van het jaar. De maxima bedragen 16 graden aan zee en in de Ardennen, 18 graden in het binnenland en lokaal 20 graden in de Kempen.

Ook volgende week blijft het rustig, droog en vrij zonnig. De middagtemperatuur schommelt maandag rond 16 graden. Doordat de wind naar het noordoosten draait, wordt het dinsdag en woensdag koeler, zowat 13 graden. In de tweede helft van de week stijgt het kwik alweer richting 16 graden. De nachten verlopen koud met lokaal lichte vorst en kans op mist.