Naar de film zonder gekraak van chips of popcorn? 12,95 euro
Genieten van popcorn. Of niet? Foto: ss

Vanaf 14 maart wordt het in zeven Kinepolis-complexen mogelijk naar een film te kijken zonder het gekraak van chips en de walm van popcorn. Voor zo’n voorstelling zal je wel 12,95 euro moeten betalen, 3 euro meer dan een gewoon ticket. Daarvoor krijgt u ook een glas cava en de inleiding van een filmkenner. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Cinema Deluxe wordt alleen op vrijdagavond om 20.30 uur ingevoerd. ‘Uit een enquête bij 5.000 bezoekers bleek dat 35 procent snacks in de zaal als onaangenaam ervaart’, zegt marketingmanager Benoit Lescrinies. Nader onderzoek leerde dat het vooral mensen tussen 45 en 60 zijn die een hekel hebben aan het gekraak en gepruts met verpakkingen.

Lescrinies, die toegeeft dat de shopverkoop een belangrijk percentage van de omzet vertegenwoordigt, onderstreept dat de keten niet overweegt de verkoop van snacks af te bouwen. ‘We willen alleen wie graag in stilte film kijkt, die kans bieden.’

Voor Cinema Deluxe worden telkens twee film aangeboden. Voor 14 maart worden dat 12 Years a Slave en Halfweg. VTM-journalist Peter Van Camp geeft de inleiding.