Een vliegtuig van Malaysia Airlines met 227 passagiers en 12 crewleden aan boord, is vermist boven de Zuid-Chinese Zee. Alles contact met de luchtverkeersleiding is verloren. Het vliegtuig was vertrokken van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Bestemming was de Chinese hoofdstad Peking.

Het vermiste vliegtuig gaf voor het laatst een teken van leven in het luchtruim van Vietnam. Er waren dertien verschillende nationaliteiten aan boord, voornamelijk Chinezen en Maleisiërs. Verder zaten ook een Nederlander en drie Fransmannen in het vliegtuig, maar geen Belgen.

De luchtvaartmaatschappij laat weten samen te werken met de autoriteiten, die proberen het toestel te lokaliseren. Ondertussen zijn de families van de passagiers op de hoogte gebracht, wat op het ergste lijkt te wijzen. De familieleden zijn verzameld in een hotel in Peking, waar ze psychologische bijstand krijgen.

Volgens Vietnamese media is het toestel neergestort in zee, voor het Vietnamese eiland Tho Chu. Dat zegt althans een Vietnamese marine-officier. Maar de Maleisische minister van Transport ontkent dat met klem, en zegt dat er nog geen wrakstukken gevonden zijn.

Malaysia Airlines heeft relatief weinig ongevallen achter zijn naam. In oktober kwamen wel nog twee mensen om toen een binnenlandse vlucht van Malaysia Airlines misliep. Een vliegtuig landde toen te vroeg en kwam op een huis terecht.