Drie tips voor het zonnige weekend
Archiefbeeld van zes februari 2014 in Gent Foto: Photo News

Oké, u weet het al, het is warm. Allemaal leuk, maar wat kan u doen, nu er amper openluchtfestivals zijn en de terrasmeubels nog niet zijn bovengehaald?

Zaterdag wordt het tot 18 graden in de Kempen, zondag zelfs tot 20 graden. Trek daar twee graden af en u kent de temperatuur voor de rest van het binnenland. Voor de kust en de Ardennen moet u er nog eens twee graden aftrekken. Maar in België weet je nooit, na dit weekend kan het misschien drie maanden duren, eer de zon zich weer laat zien. Wacht dus niet op de zomer voor deze tips.

lentekuis

Gooi uw ramen open, haal de stofdoek uit de kast en zet een muziekje op. Betere mogelijkheden voor een lentekuis krijg je niet. Wij hebben alvast een lijst gemaakt met topnummers om luidkeels mee te zingen, tot uw buren er gek van worden.

koop een boek, krijg een boek

Zaterdag acht maart begint de boekenweek, voor het eerst ook in Vlaanderen. Als u in uw boekhandel een boek koopt ter waarde van 12,5 euro, krijgt u er één bovenop. ‘Een mooie jonge vrouw’, is het geschenk, een boek van Tommy Wieringa. Dat is niet de eerste de beste, in 2013 won de Nederlandse schrijver nog de Libris Literatuurprijs voor 'Dit zijn de namen'. Haal uw geschenk, zet uw zetel buiten en geniet. Eventueel terwijl de man des huizes de lentekuis doet, het is tenslotte vrouwendag.

rotterdam, dichterbij dan je denkt

143 kilometer. Dat is de afstand Brussel-Rotterdam. Anderhalf uur, volgens Google Maps, en u bent er. Waarom Rotterdam? Het is dé architectuurstad van Nederland, je kan er lekker zoet pauzeren en vegetarische hamburgers proeven, en overnachten in design- of vintage-hotels. Wie zaterdag nog in de auto springt, kan deelnemen aan de dertiende Rotterdamse Museumnacht. Lees meer over Rotterdam.