Jelena Peeters is zaterdag op de wereldbekerwedstrijd schaatsen in het Duitse Inzell derde geworden in de B-groep van de 3.000 meter.

Peeters klokte af na 4:10.75. Alleen de Nederlandse Annouk van der Weijden (4:07.07) en de Russin Yuliya Skokova (4:08.77) zetten in het 18-koppige deelnemersveld een snellere tijd neer.

Peeters ging met de snelste eerste volle ronde van het deelnemersveld (30.09) tegen de Italiaanse Francesca Lollobrigida van start. De rijdster uit Wuustwezel behield haar voorsprong, maar moest in de laatste twee ronden veel snelheid inleveren (34.0 en 34.6).

Door dit resultaat mag Peeters volgende week niet meedoen aan de wereldbekerfinale in Heeenveen. Daarvoor plaatsen zich de beste zestien rijdsters. In het klassement bezet Peeters nu de twintigste plaats. Alleen als er nog rijdsters uitvallen, komt Peeters nog in aanmerking voor een plek in de finale.

Zaterdagnamiddag komt de A-groep, met zestien schaatssters, in actie.

Vrijdag eindigde Peeters ook als derde in de B-groep van de 1.500 meter. Op de voorbije Olympische Winterspelen in Sochi eindigde ze als twintigste op de 1.500 meter en als twaalfde op de 3.000 meter.