Zes keer vintage in Antwerpen
Foto: Jutka & Riska
Elke tweede zondag van de maand is het tijd voor de Antwerp Retro Pop-up Market op de BadBoot waar verschillende webwinkels, vintage verdelers en ontwerpers verzamelen. Maar het is lang niet de enige plaats om vintage kleding, schoenen en accessoires te scoren. Dit zijn onze zes favoriete vintage adresjes in 't Stad.

JUTKA & RISKA

De twee Nederlandse zussen Jutka en Riska hebben naast winkels in Amsterdam en Haarlem ook een grote vintageboetiek in de Antwerpse Nationalestraat, waar je in het uitgebreide aanbod kleding uit de jaren zeventig en tachtig ook hun eigen label terugvindt.

>> Nationalestraat 87, www.jutkaenriska.nl

 

THINK TWICE

Het aantal filialen van Think Twice in ons land zijn al lang niet meer op één hand te tellen en dat merk je: omdat het deel uitmaakt van een keten wordt de collectie er regelmatig vernieuwd én je kunt er vaak koopjes doen en stukken voor maar één of twee euro aanschaffen.

>> Langeklarenstraat 21 en Kammenstraat 85, www.thinktwice-secondhand.be

 

SUSSIES EN KOFFIE

Nog zo'n vintagewinkel wiens oorsprong bij onze noorderburen ligt. Na een eerste populaire winkel in Utrecht kwam er in 2005 een tweede filiaal van Sussies in Antwerpen. Sinds kort werd de winkel herdoopt tot Sussies en koffie, en kunt u tijdens het doorploeteren van de winkelrekken even pauzeren met een koffie

>> Oude Koornmarkt 69, www.sussiesvintage.nl

 

MY OHM

Voorbijgangers op de gezellige Vrijdagmarkt worden al snel op de hoogte gebracht van deze vintagewinkel, want bij mooi weer staat er steevast een rek buiten met een deel van de vele tweedehands kleding, schoenen en tassen die de winkel verkoopt

>> Vrijdagmarkt 14

 

PARDAF

De grootmoeder der tweedehandswinkel, zo wordt Pardaf wel eens omschreven omdat de winkel al veertig jaar in Antwerpen gevestigd is. Ruime keuze (want het herenhuis waarin de winkel zit gevestigd telt drie verdiepingen). Ze verkopen er enkel merkkleding.

>> Gemeentestraat 8, www.pardaf.be

 

LABELS INC.

Nog zo'n tweedehandswinkel voor merkkleding, maar ze verkopen er ook ongedragen stukken, bijvoorbeeld samplekleding en overstock. Vooral een aanrader voor wie fan is van Belgische ontwerpers.

>> Aalmoezeniersstraat 3A, www.labelsinc.be

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in