Internationale Vrouwendag: welkom in mijn huis
Foto: Thomson Reuters Foundation
Moeders van over de hele wereld die met hun dochters poseren, en hun dromen toetsen aan die van hun dochters. Ziedaar de eenvoudige opzet van deze portretreeks van Thomson Reuters Foundation.

Tahsiye Ozyilmaz en Halime

De 33-jarige Tahsiye Ozyilmaz poseert samen met haar dochter Halime voor de foto bij hun huis in Turkije. De veertienjarige Halime zag haar kansen op een goede opleiding verdwijnen: de school bevindt zich op tien kilometer afstand van hun woning en dat bleek te ver. Het meisje heeft dromen voor de toekomst, maar denkt dat ze zal uitgehuwelijkt worden van zodra ze zeven- of achttien is, net zoals dat bij haar moeder gebeurde.

Bidaa en Mariam

Bidaa Mhem Thabet al-Hasan poseert met haar dochter van negen bij hun huis in Syrië. Bidaa is de directeur van een school die ze samen met vrijwilligers en leerkrachten heeft opgericht, ze hoopt dat haar dochter Mariam apotheker wordt. Mariam zelf wil haar opleiding afwerken en leerkracht Arabisch worden in de stad waar ze wonen. 

Manami en Nanaha

Manami Miyazaki hoopt voor haar dochter op een gelukkig huwelijk en een huis gevuld met liefde. Ze studeerde tot haar twintigste, maar werd huisvrouw. Mama Manami zou het geweldig vinden als haar dochter bovendien een job vindt waarin ze haar capaciteiten en interesses kwijt kan. Volgens deze filosofie zou het meisje dan graag ontwerper, muzikant of verpleegster worden.

Bekijk de reeks op trust.org