Restaurant - Onze recensent bezoekt elke week onafhankelijk een restaurant

Samouraï Ramen

Zoals vele Japanse eethuizen, zeker in Japan zelf, ligt Samouraï op een weinig aantrekkelijke locatie: een kaal galerietje van een voormalige bioscoop. Maar liefhebbers zijn het erover eens: dit is een topper onder de Japanners in dit land. En zoals de trend het voorschrijft, heeft een toprestaurant vandaag een informeler en goedkoper bijhuis. Bij ons heet dat een bistro of brasserie, in Japan een ramenbar. Waarmee Samouraï inspeelt op een tweede trend, want de ramenbars schieten in alle steden ter wereld als shiitake uit de grond. Twee culinaire trends voor de prijs van één: u wordt weer verwend in deze rubriek.

Geertje De Waegeneer

Ramen worden bij ons vooral geassocieerd met deuren, in Japan met tarwe- of boekweitnoedels in een bouillon van vlees, vis of groenten, waaraan stukjes vlees, vis en/of groenten toegevoegd worden. Ramenbars ...