Nigella Lawson draagt amper make-up op cover van Vogue
Foto: Vogue

Nigella Lawson verschijnt deze maand op de cover van Vogue en doet dat met een minimum aan make-up. De populaire televisiekok ziet er op voorpagina van het modeblad bijzonder naturel uit. Toch kwam er volgens insiders een vleugje blush en een laagje mascara aan te pas en werd de foto zelfs een beetje bijgewerkt.

In een groene, kanten jurk van Burberry Prorsum schittert Nigella Lawson op de cover van Vogue. Nochtans geeft ze in het bijhorende interview toe dat ze doodsbang was voor de fotoshoot.

‘Gefotografeerd worden zonder make-up vind ik een angstaanjagende gedachte,’ vertelt ze. ‘Ik haat het ook wanneer er over mijn uiterlijk wordt gesproken, dan krijg ik altijd het gevoel dat ik in levende lijve zal teleurstellen.’

Lawson begon in 1995 met haar kookcolumn voor Vogue en maakt vandaag deel uit van de jury in het kookprogramma The Taste. Toch zal ze het binnenkort misschien over een totaal andere boeg gooien.

‘Ik ben dol op wat ik doe, maar sommige delen van mijn brein heb ik op professioneel gebied nog niet ten volle kunnen benutten,’ zegt ze. ‘Soms denk ik dat ik het meer analytische gedeelte van mijn hersenen wat in de kou heb laten staan... Ik schrijf graag over voedsel, maar heb ook andere interesses.’

Zo onthult Lawson dat ze werkt aan een eigen app, die - als alles goed gaat - heel boeiend kan worden.