Koen Wauters en Tom Waes mentaal zwaar op de proef gesteld
Foto: vtm
Voor het eerst in 'Wauters vs Waes' werd de mentale sterkte op de proef gesteld. Zwaar op de proef gesteld... Wie breekt het eerst? Koen of Tom?

In de eerste zeven weken van 'Wauters vs Waes' kregen Koen en Tom telkens fysieke proeven of behendigheidstesten voorgeschoteld. 'Uitdaging 8' gooide het over een heel andere boeg. Koen Wauters en Tom Waes werden vijf dagen lang opgesloten in een container, zonder enige vorm van afleiding. 

In de container stonden twee drukknoppen, één voor Koen en één voor Tom. Als het rode licht in de container ging branden, moesten ze zo snel mogelijk op hun knop duwen. Wie het eerst vijf punten scoorde, zou de opdracht winnen.

Er was maar één probleem: de twee tv-helden hadden geen enkel idee hoe lang het zou duren voor het licht weer ging branden. Dat kon maar vijf minuten duren, maar ook meerdere uren.

De twee speelden het spelletje op hun eigen manier. Tom Waes probeerde het op karakter te winnen, Koen Wauters pakte het strategischer aan. En dat bleek aanvankelijk te werken, want hoewel Tom het eerste punt wist binnen te halen, scoorde Koen er vervolgens drie op een rij. Nadat Koen een tijdlang 'gefolterd' was, wist Tom een puntje in te halen, maar enkele uren later kwam Koen op één punt van de zege. 4-2.

Tom Waes wilde het daar natuurlijk niet bij laten: hij won de proef en haalde ook het punt binnen. De spanning steeg duidelijk voor de twee, want ze hadden allebei niet in de mot dat het licht nog altijd brandde. Na een tijdje zag Koen het toch en haalde hij het vijfde en beslissende punt binnen. Na iets meer dan 56,5 uur had hij 'Uitdaging 7' op zijn naam geschreven.

Koen Wauters komt zo weer op voorsprong in de tussenstand van 'Wauters vs Waes'. De VTM-afgevaardigde leidt nu met 4-3.

'Bend over, Tom!'

Koen mag Tom vastmaken met handboeien. Koen zet hem in de badkamer en zorgt ervoor dat Tom geen zicht meer heeft op het informatiescherm. Zo krijgt Koen immers de kans om informatie achter te houden.

Tien jaar ouder door foltersessies

Tijdens de foltersessies krijgt Koen het hard te verduren, maar hij geeft niet op. Koen trotseert koude, oorverdovende muziek en lichtflitsen. Je zou voor minder om je moeder beginnen te roepen of beginnen te huilen...

"Dat meende gij niet!"

Tom scoorde net dankzij hulp uit New York, de heren verwachten echter niet dat het rode licht onmiddelijk opnieuw zou branden. Na meer dan een minuut is het uiteindelijk Koen die het licht opmerkt en voor de laatste keer als eerste afdrukt!

"Hebben jullie honger?"

Na het afronden van hun opdracht worden Koen en Tom getrakteerd op heel wat lekkers. Koen wint deze opdracht, hij beweert echter geen smeerlap te zijn. Hij speelde het spel enkel op een heel tactische manier.