Dochters drukken eigen stempel op label Kaat Tilley

Rebekka en Epiphany Vanderhaeghen stelden vrijdag hun nieuwste Earthcollectie voor in Antwerpen, de eerste collectie waarin ze verder borduren op het werk van hun overleden moeder, ontwerpster Kaat Tilley, maar vooral hun eigen stem laten horen.

Na het overlijden van Kaat Tilley in 2012 namen dochters Rebekka en Epiphany het bedrijf over. In september stelden ze hun eerste bruids- en avondjurken voor, onder de naam Heaven, maar die waren voor een groot deel voortgevloeid uit ontwerpschetsen van Tilley.

Rebekka en Epiphany gaven toen al aan dat ze niet zomaar de stijl van hun moeder willen kopiëren, en dat is heel erg te merken in hun prêt-à-porterlijn, die vrijdag werd voorgesteld in Antwerpen. Die collectie kreeg de naam Earth mee en de romantische, dromerige sfeer moest plaats ruimen voor dramatiek.

Zwart speelt de hoofdrol, maar ook koningsblauw en bordeaux komen aan bod. De zussen lieten zich voor deze collectie inspireren door de figuur van Jeanne d’Arc, ‘een sterke vrouw die altijd een belangrijke rol gespeeld heeft in onze levens en die van ons mama’.

‘We vinden dat je je altijd moet kunnen kleden in Kaat Tilley, ook als je naar de supermarkt gaat. Ik heb mama’s ontwerpen altijd heel graag gedragen. Maar vroeger betrapte ik mezelf erop dat ik dacht: ‘Ik ga even naar de winkel, dus kleed ik me om.’ En dat zou niet mogen’, aldus Epiphany in Metro.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig