Belgian Building Award voor Julien De Smedt

De Belgische architect Julien De Smedt is opnieuw in de prijzen gevallen: deze keer werd hij op de Belgian Building Awards bekroond met de ‘international award’. De prijs werd woensdag uitgereikt op bouwbeurs Batibouw.

JDS Architects, opgericht door de 38-jarige Brusselaar Julien De Smedt, heeft zowel in Brussel, Kopenhagen als Shangai een bureau en realiseerde veertig grote projecten in 35 landen wereldwijd, waarmee hij voor de Belgische architectuur een inspirerende rol vervult.

De prijs is bestemd voor buitenlandse realisaties in ons land, of voor Belgische architecten die zich internationaal lieten opmerken. De jury schrijft hem daarmee in bij het ‘select kransje toparchitecten’. Eerder wonnen onder meer Santiago Calatrava en Ron Arad.

JDS Architects kreeg al internationale prijzen voor de Iceberg Dwellings (Aarhus) en de skischans in Oslo. In China realiseerde hij megaprojecten in Hangzhou en Qingdao. Zijn eerste Belgische realisatie, een politiekantoor in Antwerpen, is klaar voor oplevering.

Naast architectuur legt De Smedt zich ook op de internationale designsector toe. Vorig jaar lanceerde hij zijn designlabel Makers With Agendas, ‘een nieuw designlabel dat zich toespitst op design thinking, productie en distributie’, aldus de creatieveling.

In de weekendeditie van De Standaard kunt u een interview lezen met Julien De Smedt.