Zandsculpturenfestival verhuist naar Oostende
Foto: Reuters

Het zandsculpturenfestival ruilt Blankenberge in voor Oostende. Dat bevestigt organisator en bezieler Alexander Deman. Er is een overeenkomst gesloten voor vijf jaar met de ‘Stad aan Zee’.

Het zandsculpturenfestival vond de voorbije acht jaar plaats in Blankenberge. ‘Oostende is de meest centraal gelegen badplaats van onze kust’, merkt Deman op. ‘We zijn trots het evenement hier gedurende minimum vijf jaar te presenteren aan het grote publiek, en dankbaar aan de stad Oostende voor de unieke plaats op het strand.’

Het festival slaat zijn tenten op ter hoogte van het Zeeheldenplein en de Albert I-promenade.

In Blankenberge schrokken ze woensdagochtend. ‘Het festival blijft een privé-evenement dus kunnen ze zelf hun locatie kiezen, maar dat ze naar Oostende verhuizen wisten we nog niet’, aldus de Blankenbergse schepen Philip Konings. ‘

In Oostende zijn ze blij met de komst van het festival. ‘Zowel voor de verblijfs- als de dagtoeristen vormt dit een extra aantrekkingspool om één of meerdere dagen naar de Stad aan Zee af te zakken’, aldus schepen voor Lokale Economie Niko Geldhof.

Samen met de verhuisplannen is ook het thema van dit jaar bekendgemaakt. Het festival zal ‘Disneyland Paris Sand Magic’ heten, gebaseerd op het attractiepark in Parijs. Er zullen talloze sculpturen uit films van Disney en Pixar te zien zijn.

Op 2 juni begint de opbouw van het festival om op 28 juni de poorten voor het publiek open te zetten. Na 31 augustus gaan de beelden terug tegen de vlakte.