Jacques Rogge geridderd door Britten
Prinses Anne overhandigt de onderscheiding aan Jaques Rogge. Foto: belga

Jacques Rogge mag zich voortaan Knight Commander of the Order of Saint Michael and Saint George noemen. De voormalige voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) kreeg de Britse koninklijke onderscheiding vandaag in Londen van prinses Anne.

Jacques Rogge, die in ons land al tot Graaf werd benoemd, heeft zijn ridderschap te danken voor zijn inzet als voorzitter van het IOC. Groot-Brittannië is hem in het bijzonder dankbaar voor het werk dat hij heeft verricht in aanloop naar de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Prinses Anne, zelf een voormalig olympiër, overhandigde Rogge de onderscheiding in het bijzijn van Rogges vrouw Anne Bovyn en zijn zoon Philippe Rogge. Ook Rogges opvolger aan het hoofd van het IOC, Thomas Bach, was aanwezig.

Rogge is van opleiding arts en nam als zeiler deel aan drie Olympische Spelen. Na zijn sportieve carrière klom hij via het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en het Internationaal Olympisch Comité op tot hij in 2001 voorzitter werd van die laatste organisatie. Na twee termijnen gaf hij vorig jaar de fakkel door.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in