‘Bellens stapt naar de rechtbank’
Foto: BELGA

De advocaten van Didier Bellens hebben maandag bij de arbeidsrechtbank een zaak aangespannen tegen Belgacom na zijn ontslag in november. Dat meldt de krant L’Echo op zijn website. De advocaten van de voormalige CEO konden maandag niet bereikt worden om het bericht te bevestigen.

Volgens de krant zou Bellens ongeveer 5 miljoen euro aan schadevergoedingen eisen voor zijn ontslag. Zijn contract liep nog tot maart 2015. Hij had een jaarsalaris van ongeveer 2,5 miljoen euro.  Daarbij komen nog intresten en een vergoeding voor de geleden schade. De advocaten van Bellens spreken van “grove fouten” bij het ontslag van Bellens.

De advocaat van Bellens, John Bigwood, probeerde vorige week tevergeefs een minnelijke schikking te treffen met Belgacom en de regering. Bevoegd minister Jean-Pascal Labille (PS) maakte eerder al duidelijk dat hij Bellens geen ontslagvergoeding wil betalen en dat hij dat juridisch kan onderbouwen.

Bellens werd ontslagen na een reeks incidenten en uithalen naar de regering. De uitspraak waarbij hij premier Elio Di Rupo (PS) vergeleek met een klein kind dat elk jaar om zijn Sinterklaas komt, in de vorm van het Belgacom-dividend, was de druppel die de emmer deed overlopen.

De woordvoerder van Belgacom zei maandagavond niet op de hoogte te zijn van een dagvaarding.