Veerle Dejaeghere (Groen) nummer twee op West-Vlaamse Kamerlijst
Veerle Dejaeghere. Foto: BELGA

De voormalige atlete Veerle Dejaeghere (41) krijgt de tweede plaats op de West-Vlaamse Kamerlijst voor Groen. ‘Voor mij verenigt Groen de twee belangrijkste prioriteiten waarvoor ik mij wil engageren: het milieu en het sociale’, legt ze haar keuze uit.

De West-Vlaamse Kamerlijst wordt getrokken door het Oostendse Kamerlid Wouter De Vriendt. Dejaeghere is blij met de vraag om de tweede plaats in te nemen. 

‘Wouter De Vriendt werkt hard in het parlement, onder andere rond pensioenen voor ouderen en de bescherming van onze sociale zekerheid. Toen hij me vroeg op de tweede plaats te staan, heb ik niet getwijfeld. Samen met hem wil ik een tandem vormen om de West-Vlamingen te overtuigen dat Groen de partij bij uitstek is die de juiste oplossingen biedt voor meer welvaart en minder vervuiling.’
Veerle Dejaeghere

Dejaeghere is geen nieuw gezicht bij de groenen. Bij de lokale verkiezingen van 2012 kwam ze op de kartellijst Samen Plus op in Ardooie, wat haar een zitje in de gemeenteraad opleverde. Ook in 2009 nam ze ook al deel aan de Vlaamse verkiezingen, zij het op een veel minder prominente plaats. Dejaeghere was tussen 2000 en 2008 profatlete en nam deel aan de Olympische Spelen in Sydney en Peking. Sinds november 2008 geeft ze les aan anderstalige nieuwkomers.

De Vriendt is trots dat ze vanop de tweede plaats de Kamerlijst wil versterken. ‘Veerle heeft het enthousiasme en de positieve overtuiging om onze samenleving beter te maken. Ik ben blij dat ze zich hiervoor, samen met mij en alle anderen mensen op onze lijst, wil inzetten’, luidt het.