Brussels Airport: ‘Kom niet naar de luchthaven voor reuzenpanda’s’
Foto: if

Zondag komen de twee reuzenpanda’s Hao Hao en Xing Hui aan op Brussels Airport. De luchthaven vraagt mensen om niet naar de luchthaven te komen om een glimp van de panda’s op te vangen.

Na hun landing zullen de panda’s overgeladen worden op vrachtwagens die hen naar hun verblijfplaats in Prairi Daiza zullen brengen.

Op de tarmac zal een ‘traditionele welkomstceremonie’ plaatsvinden in aanwezigheid van premier Elio Di Rupo (PS) en de Chinese ambassadeur Liao Liqiang. Maar de gewone luchthavenbezoekers zullen de panda’s niet te zien krijgen.

"Er zal helemaal niets te zien zijn, zelfs niet met verrekijkers", zegt woordvoerder Jan Van Der Cruysse van Brussels Airport. De woordvoerder wil vermijden dat er zondag mensen toestromen aan de luchthaven in de hoop een glimp van de panda's op te vangen. "Dat zal verloren moeite zijn."

 

 

Ook in de dierentuin volgt een welkomstfeest voor de panda’s. Zelf zullen de dieren eerst een tijdje in quarantaine moeten verblijven. Vanaf april kunnen bezoekers hen ook effectief zien. De panda’s zullen vijftien jaar lang worden uitgeleend aan Pairi Daiza. De komst van de dieren veroorzaakte aanvankelijk een politieke rel over welk landsgedeelte recht had op de panda’s.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig