Bellens eist 5 miljoen euro van overheid
Foto: BELGA

Didier Bellens, in november ontslagen bij Belgacom, eist van zijn vroegere werkgever een schadevergoeding van ongeveer 5 miljoen euro. Dat schrijven De Tijd en L’Echo woensdag. Bellens stapt waarschijnlijk naar de arbeidsrechtbank.

Het contract van Bellens liep nog tot maart 2015. Hij had een jaarsalaris van ongeveer 2,5 miljoen euro.  Daarbij komen nog intresten en een vergoeding voor de geleden schade.

Volgens de krant heeft de advocaat van Bellens, John Bigwood, geprobeerd een minnelijke schikking te treffen met Belgacom en de regering. Donderdag zou nog een vergadering van de laatste kans plaatsvinden. Als daar niets uitkomt, trekt Bellens naar de rechtbank.

Bevoegd minister Jean-Pascal Labille (PS) heeft duidelijk gemaakt dat hij Bellens geen ontslagvergoeding wil betalen en dat hij dat juridisch kan onderbouwen.

Bellens werd ontslagen na een reeks incidenten en uithalen naar de regering. De uitspraak waarbij hij premier Elio Di Rupo (PS) vergeleek met een klein kind dat elk jaar om zijn Sinterklaas komt, in de vorm van het Belgacom-dividend, was de druppel die de emmer deed overlopen.