Premier Di Rupo zal panda’s verwelkomen
Foto: Reuters

Premier Elio Di Rupo verwelkomt zondag de eerste twee reuzenpanda’s in dertig jaar in ons land. Dan landen Hao Hao en Xing Hui op Brussels Airport. Ze zullen worden ontvangen ‘als staatshoofden’.

Na hun landing zullen de panda’s overgeladen worden op vrachtwagens die hen naar hun verblijfplaats in Prairi Daiza zullen brengen.

Op de tarmac zal een ‘traditionele welkomstceremonie’ plaatsvinden in aanwezigheid van premier Elio Di Rupo (PS) en de Chinese ambassadeur Liao Liqiang. Ook in de dierentuin volgt een welkomstfeest voor de panda’s. Zelf zullen de dieren eerst een tijdje in quarantaine moeten verblijven.

‘Waar ze ook hun pootjes zetten, de reuzenpanda’s worden beschouwd als de absolute iconen van de bedreigde diersoorten’, klinkt het in de persmededeling. ‘Ze worden verwelkomd als staatshoofden.’

Vanaf april kunnen bezoekers hen ook effectief zien. De panda’s zullen vijftien jaar lang worden uitgeleend aan Pairi Daiza. De komst van de dieren veroorzaakte aanvankelijk een politieke rel over welk landsgedeelte recht had op de panda’s.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig