Profrenner Kristof Goddaert overleden na val en aanrijding door bus
Foto: IAM cycling
Kristof Goddaert is dinsdagmiddag om het leven gekomen bij een ongeval aan het Straatsburgdok in Antwerpen. De 27-jarige profwielrenner kwam ten val en werd vervolgens aangereden door een bus van De Lijn.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14.10 uur op de Straatsburgdok-Noordkaai. Volgens vervoersmaatschappij De Lijn was een bus van lijn 650 onderweg van de stelplaats naar de vertrekhalte op de Noorderlaan. Vlakbij discotheek Noxx kwam echter een fietser ten val die in dezelfde richting aan het rijden was. De man bleef allicht met zijn voorwiel steken in de oude treinsporen die er de rijbaan kruisen. De buschauffeur kon de fietser niet meer ontwijken. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten.

Kristof Goddaert kwam in het begin van deze maand nog in actie met zijn Zwitsers team IAM Cycling in de Ronde van Qatar, waar hij 34ste werd. Eerder reed Goddaert ook in dienst van het Franse AG2R La Mondiale en Topsport-Vlaanderen. 

De Oost-Vlaming uit De Klinge werd in 2008 prof bij Topsport-Vlaanderen. Daarna reed hij nog voor AG2R en sinds vorig jaar verdedigde hij de kleuren van de Zwitserse formatie IAM Cycling.

Goddaert boekte in zijn carrière één profzege. In 2010 won hij de derde etappe in de Ronde van Wallonië. In 2012 sprintte hij op het Belgisch kampioenschap in Geel naar de tweede plaats, achter Tom Boonen. Drie jaar eerder was hij op het BK al eens derde geworden, na Boonen en Philippe Gilbert. In 2009 werd hij derde in Parijs-Brussel, in 2008 negende in Parijs-Tours. 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig