‘Wauters vs Waes’ bezorgt VTM kijkcijferrecord
Foto: Wauters vs Waes

Na vijf afleveringen op Eén, werd ‘Wauters vs Waes’ nu voor het eerst als eerste op VTM uitgezonden. En ook op de commerciële zender was ‘Wauters vs Waes’ een absoluut kijkcijferkanon met 1.526.359 kijkers.

Vorige week keken nog 1.697.037 naar het programma op Eén, maar voor VTM is het een uitzonderlijk hoog cijfer. Zo haalde ‘The Voice van Vlaanderen’ vorige vrijdag nog geen miljoen kijkers.

De herhaling op Eén van ‘Wauters vs Waes’ haalde maandagavond nog eens 505.139 kijkers, samen goed voor 2.031.498 kijkers. Het is pas de tweede keer dat het programma boven de 2 miljoen gaat, enkel de tweede aflevering slaagde daar ook in.

Zowel de woordvoerster van VRT, Anneke Ernon, als de woordvoerster van VTM, Sara Vercauteren, toonden zich op Twitter erg blij, toen de kijkcijfers bekend raakten. Allebei verwijzen ze naar de sterkte van het programmaformat als verklaring voor het hoge kijkcijfer.

"De samenwerking tussen de twee zenders, maar ook van twee aan hen gelieerde productiehuizen loont", zegt Sara Vercauteren. "En er zijn natuurlijk de persoonlijkheden van de twee boegbeelden van de zenders, Koen Wauters en Tom Waes, die het Vlaamse publiek enorm aanspreken."

Voor VTM was de Wauters vs. Waes-aflevering van maandag 17 februari het best scorende programma sinds 18 jaar. "Het beste cijfer sinds de aflevering van Wittekerke op 23 januari 1996, dat toen 1,7 miljoen kijkers haalde", verduidelijkt Vercauteren, "al moet je er wel rekening mee houden dat de kijkcijfers sinds 1997 op een enigszins andere manier worden gemeten als daarvoor."

Nog opmerkelijk: de herhaling van ‘Witse’ op Eén kwam gelijktijdig met ‘Wauters vs Waes’ op VTM op de buis en haalde toch nog 640.020 kijkers.