Chokri Mahassine stopt met politiek
Foto: Photo News

Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine zal geen mandaat meer opnemen na de verkiezingen van 25 mei. Dat meldt hij in een persbericht.

‘Na 15 jaar actieve politiek kiest Vlaams Parlementslid Chokri Mahassinevoor een andere rol binnen de partij. Een verkiesbare plaats met een nationaal mandaat behoort niet meer tot de ambities,’ klinkt het in het persbericht.

‘Ik heb bewust gekozen voor een symbolische plaats op de opvolgerslijst. Dit doe ik om onze partij maximaal te ondersteunen. Na 15 jaar is het tijd voor nieuw talent met een frisse kijk op de wereld van nu. Ikzelf ambieer geen verkiesbare plaats meer’, aldus Mahassine.

 


Chokri Mahassine (53) plooit daarmee terug op zijn kernactiviteiten, meer bepaald het organiseren van concerten. Vooral het jaarlijkse Pukkelpopfestival in Kiewit vraagt veel van zijn tijd, waardoor zijn politieke activiteiten op het achterplan waren geraakt.

Mahassine zetelt sinds 1999 in het Vlaams Parlement, waar hij de commissie voor Jeugd, Cultuur, Sport en Media volgde voor de SP.A. Hij was ook enkele jaren senator en een tijdje gemeenteraadslid in zijn woonplaats Leopoldsburg. Tussen 2003 en 2006 woonde hij officieel in Genk, om daar aan lokale politiek te gaan doen. Maar hij vond er nooit zijn draai, waarna hij terugkeerde naar Leopoldsburg. Welke rol hij exact nog binnen de lokale SP.A wil opnemen, heeft hij nog niet bekendgemaakt.