Belgian Bullets maken indruk op training
Foto: BELGA
De Belgische bobsleemeisjes hebben zondag op de Sanki-baan in Krasnaya Polyana hun laatste trainingsruns in hun voorbereiding op de Olympische Winterspelen in Sochi afgewerkt. In de zevende en achtste trainingsrun lieten stuurvrouw Elfje Willemsen en remster Hanna Mariën respectievelijk in 58.14 en 58.32 de zevende en de derde tijd noteren.

Olympische Winterspelen op Sportwereld.be

In de eerste run van de dag was de bobslee van de Amerikaanse Elana Meyers (57.92) de snelste. Even later zette haar landgenote Jamie Greubel met 58.18 de snelste tijd neer. De Amerikanen komen op dreef, want ook zaterdag klokten ze de snelste trainingstijden. Willemsen en Mariën loodsten hun bobslee 'Spanky' toen naar de vijfde en de derde trainingstijd.

Het Belgische bobsleeduo kan dus met vertrouwen naar de wedstrijd bij de vrouwen toeleven. Dinsdag staan de eerste twee runs op het programma, woensdag worden na de vierde run de medailles uitgereikt.

'Deze baan ligt ons, maar er kan veel fout gaan'

'We mikken nog steeds op een plaats in de top acht. Met dat olympisch diploma nemen we vrede, er kan immers heel veel fout gaan', vertelden Mariën en Willemsen zondag in koor tijdens een persconferentie in het olympisch dorp. 

'De trainingen verlopen goed en elke dag boeken we vooruitgang. Maar je mag de trainingen niet vergelijken met wedstrijden, want veel teams gaan nog niet voluit', bekende Willemsen. 'Onze start is wel al beter, maar in de bochten is het nog niet perfect. Het in- en uitsturen kan nog beter en we raken de muurtjes nog te veel. Een richttijd zetten op deze baan is moeilijk, want de baan vertraagt gedurende de dag. De wedstrijd vindt 's avonds plaats en dan is de afgekoelde baan trager. Aangezien we enkel maar tijdens de dag konden trainen, wordt dat weer een nieuwe ervaring. Tijden onder de 58 seconden moeten we wel op de tabellen krijgen.'

'Deze baan ligt ons, dus we hadden stiekem wel gehoopt dat we hier goede tijden zouden kunnen neerzetten', vulde Hanna Mariën aan. 'We krijgen veel complimenten over onze mooie bobslee. Die moet echter niet de mooiste zijn, maar wel de snelste. We zijn hier immers niet om de toerist uit te hangen, maar wel om te presteren.'


De Zwitserse tweemansbob aangestuurd door Caroline Spahni geeft in laatste instantie forfait voor de Winterspelen (lees meer).