Cummings wint Ronde van de Middellandse Zee
Stephen Cummings Foto: AFP
Stephen Cummings (BMC) heeft zondag de eindzege in de 41e editie van de Ronde van de Middellandse Zee op zak gestoken. De vijfde en laatste etappe, over 192,7 kilometer van Bandol naar Toulon, werd gewonnen door de Fransman Jean-Christophe Peraud (AG2R).

Peraud hield op de zes kilometer lange slotklim de Argentijn Eduardo Sepulveda vijf seconden achter zich. De Oostenrijker Stefan Denifl werd op 11 seconden derde. Peraud deed op de Mont Faron ook een gooi naar de eindzege, maar Cummings beperkte de schade en finishte in het spoor van Denifl als vierde. In de eindstand houdt Cummings, die zaterdag met tijdritwinst de macht greep, vier seconden over op Peraud. De Oostenrijker Riccardo Zoidl is op tien seconden derde. Thomas Degand finishte op 21 seconden als zevende op de Mont Faron en is ook in de eindstand met een zesde plaats, op 0:56, beste Belg.

Op de erelijst volgt Cummings de Zweed Thoma Löfkvist op. Peraud is voor het tweede jaar op rij tweede. Vorig jaar eindigde hij in dezelfde tijd als de winnaar. 

Bekijk hier het klassement.