Jelena Peeters: 'Beter dan ik verwachtte'
Foto: AFP
Jelena Peeters kan tevreden terugblikken op haar eerste Olympische Winterspelen. Na haar knappe twaalfde plaats van vorig weekend op de 3.000 meter, sloot ze zondag haar olympisch debuut in Sochi af met een twintigste plaats in de 1.500 meter. 'Ik ben tevreden', vertelde de 28-jarige voormalige skeeleraarster nadien in de 'mixed zone' van de Adler Arena. 'Het ging beter dan ik vooraf verwachtte.'

Olympische Winterspelen op Sportwereld.be

'De 1.500 meter was wel bijzonder zwaar op dit werkijs. Maar ik heb alles gegeven en kon er op het einde nog een sprintje uitpersen om de Zuid-Koreaanse toch nog voor te blijven. Dat heb ik wel geleerd op deze Spelen: je moet doorbijten en dan kan je wel voor een verrassing zorgen. Ik heb mijn doelen gehaald en dus geef ik mezelf over het algemeen zeven op tien voor mijn prestaties. Je moet immers streng blijven voor jezelf', aldus Peeters, die zondagnacht reeds terug naar België vliegt.

'Ik heb consistent kunnen rijden en dat geeft toch wel vertrouwen voor de toekomst. Ik voel dat ik een stap vooruit heb kunnen zetten. Nu blijf ik een weekje thuis en dan vertrek ik alweer naar het Oostenrijkse Inzell voor de Wereldbeker (7-9 maart, nvdr.)', besloot Peeters.