AA Gent heeft zondagmiddag 1-1 gelijkgespeeld tegen Sporting Lokeren. Neto bracht Gent na een betwistbare strafschop op voorsprong, maar topschutter Harbaoui bezorgde Lokeren in de 92ste minuut de verdiende gelijkmaker. AA Gent mag zijn droom om Play-off 1 stilaan opbergen. Het telt op vier matchen van het einde van de reguliere competite al zes punten achterstand op Racing Genk en speelt volgend weekend op bezoek bij leider Standard.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

AA Gent ging met een 1-0-voorsprong de rust in en dat mocht een klein mirakel worden genoemd. Lokeren dicteerde immers 45 minuten de wet in de aardig volgelopen Ghelamco Arena. Kaya trapte op de kruising, Overmeire en Persoons troffen de paal. Bovendien redde een uitstekende Sels meermaals de meubelen voor de Buffalo's. De thuisploeg speelde aanvallend amper iets klaar, maar scoorde wel. Diabaté haalde prima de achterlijn en dook vervolgens als een prima ballerina tegen de grond na een licht contact met Galitsios. Scheidsrechter Boucaut wees toch naar de stip. Renato Neto faalde niet. 

Lokeren leek zijn beste krachten verspeeld te hebben in de eerste helft, na de pauze was het toch allemaal wat minder. Niet dat Gent beter in de match kwam, maar het bleef achterin wel makkelijker overeind. Ondertussen was Copa naar de kant gegaan na een botsing met Dejaegere. In de slotfase slaagde Lokeren er toch weer in om flink wat druk op de ketel te zetten. Doelman Matz Sels leek de match te winnen voor AA Gent, maar moest zich in de 92ste minuut toch gewonnen geven op een kopbal van Harbaoui.

Hoogtepunten

07' We zien een leuke wedstrijd in de eerste 10 minuten. Kaya heeft heel veel ruimte en haalt uit vanop een meter of 30. De ex-speler van Charleroi treft de kruising.

08' Opnieuw een prima knal van Lokeren. Deze keer is het Killian Overmeire die verschroeiend uithaalt met de buitenkant van zijn rechtervoet. Sels kan het leer tegen de paal duwen.

11' Diabaté dribbelt voorbij De Pauw. Galitsios wil de fout rechtzetten, en raakt Diabaté heel lichtjes. De winteraankoop van AA Gent gaat wel erg gemakkelijk liggen. Boucaut twijfelt niet en legt de bal op de stip.

12' Neto stuurt Copa de verkeerde kant uit! Lokeren staat ondanks de twee trappen tegen het doelkader toch op achterstand. 

30' Voor de derde keer treft Lokeren het doelkader. Hans Vanaken met een slim doorsteekpasje in de zestien van AA Gent. Persoon loopt goed en haalt meteen uit. Zijn knal treft de verste paal. 

41' Tot twee maal toe voorkomt Sels de gelijkmaker. Eerst maakt hij een afstandsschot van Kaya onschadelijk, en 30 seconden later staat hij pal op een poging van Galatsios en in de rebound is hij sneller op de bal dan Dutra.

42' Sels is de beste Buffalo. Killian Overmeire haalt uit vanop een meter of 25, de bal wijkt af en Sels moet zich strekken om de poging onschadelijk te maken.

46' Tijdens de rust heeft Gent-trainer Rednic ingegrepen. Hij haalt Pedersen naar de kant en brengt Lepoint tussen de lijnen. Habibou moet de Gentse aanval nu in zijn eentje dragen.

52' Habibou gaat door op rechts en brengt de bal voor doel.Copa zit er tussen, maar laat in duel met Dejaegere de bal los. Lepoint kan de bal daarna eenvoudig tegen de netten duwen, maar Boucaut keurt de goal af.  De Lokerse goalie reageert furieus en krijgt de gele kaart onder de neus geschoven. Hij moet ook geblesseerd het veld verlaten en wordt vervangen door Davino Verhulst.

68' Renato Neto kan niet verder en Rednic is genoodzaakt om zijn laatste wissel door te voeren. Hannes Van der Bruggen komt de kapitein van AA Gent vervangen.

79' Deze keer is Diabaté de reddende engel voor AA Gent. Harbaoui dolt wat in de vijandige zestien en brengt de bal voor tot bij Vanaken. De Limburger kan zijn hoofd tegen de bal zetten, maar via de rug van Diabaté kan Sels de poging onschadelijk maken.

84' Dutra vindt ruimte op de helft van AA Gent en haalt uit. De bal gaat mooi naar de hoek, maar Matz Sels pakt uit met prima redding.

90+2' Corner nummer 9 voor Lokeren is de goede! In de toegevoegde tijd kopt Harbaoui de gelijkmaker voorbij Sels. Lokeren krijgt wat het verdiende.