Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) reageert ontgoocheld na de slechte resultaten van de alcoholcontrole van gisteren aan de Carré in Willebroek. Ze houden wel grote acties en BOB-campagnes, maar als die voorbij zijn, lijken weinig bestuurders zich er nog iets van aan te trekken.

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag hield de federale wegpolitie op de A12 in Antwerpen een grootschalige verkeers- en alcoholcontrole. De autosnelweg werd volledig afgesloten. De politie controleerde 124 bestuurders en 27 van hen legden een positieve ademtest af. Ze waren hun rijbewijs voor enkele uren kwijt.

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) reageert ontgoocheld op de resultaten. De organisatie denkt wel nog niet aan opgeven. Ze blijven geloven in de campagnes, maar de controles zullen wel opgevoerd worden.

"Dit is het bewijs dat je moet controleren op het juiste moment op de juiste plaats", zegt Danny Smagghe van Touring. "Er is te lang 's ochtends en 's middags gecontroleerd en dat haalt niets uit. De hardnekkige doelgroep die je moet hebben zit net tussen middernacht en 8 uur op de baan. We zijn blij dat de politie gehoor geeft aan deze oproep".

"Blijkbaar denken veel bestuurders dat ze vrij spel krijgen nu de BOB-controles gedaan zijn", zegt Karin Genoe van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV). "Ze vergeten dat de politie vanaf nu het hele jaar door op alcohol en drugs test".

De wegpolitie gaat vaker 's nachts controleren. Tot nu toe gebeurde amper een op de zes controles tussen middernacht en 8 uur. Volgens het BIVV zal een derde van alle bestuurders in de komende twaalf maanden voor een controle moeten stoppen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig