Bijna de hele koninklijke familie is zondag samengekomen, ter gelegenheid van de verloving van de prins Amedeo (27), de oudste zoon van prinses Astrid en prins Lorenz, en zijn aanstaande, Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein (26), een Italiaanse journaliste.

De verloving gebeurde in familiale kring, in Villa Schonenberg in Brussel, waar prinses Astrid met haar gezin woont. Enkel konigin Fabiola was niet aanwezig. Prins Laurent dook op na de fotosessie.

Koning Filip, peetvader van Amedeo, en koningin Mathilde waren, net als koning Albert en koningin Paola van de partij. De ouders van Elisabetta waren eveneens naar Brussel afgezakt, net als de moeder van prins Lorenz. De ouders van het jonge koppel zeiden “opgetogen” te zijn over de verloving.

'De koninklijke familie is verheugd enkele foto’s te kunnen delen met de bevolking, na de vele blijken van sympathie die de familie van hen gekregen heeft', aldus het paleis. Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein is al volledig opgenomen in het gezin van Astrid en Lorenz, die ze nu al even kent, meldt het paleis nog.

Het huwelijk zal waarschijnlijk in de zomer plaatsvinden, maar over de plaats of de datum kan het paleis nog niet communiceren.