Een nepbom die een onbekende zondagmorgen rond 10.30 uur heeft achtergelaten in een krantenwinkel op de hoek van de Brusselsesteenweg en de Clement Vanoppenstraat in Overijse heeft er even paniek gezaaid. De lokale politie stelde een perimeter van 100 meter in, evacueerde een vijftal huizen en sloot de Brusselsesteenweg af. Na tussenkomst van de ontmijningsdienst DOVO bleek het om een nepbom te gaan en werden de maatregelen opgeheven.

'Het ging om een klant die in de krantenwinkel om sigaretten vroeg en bij het buitengaan een reistas achterliet. Toen de uitbaatster de reistas bekeek, zag ze elektrische draden en zilverpapier. Ze verwittigde de politie, die op haar beurt DOVO alarmeerde. Uit onderzoek van de ontmijningsdienst bleek dat het echter om een nepbom ging en dat er geen gevaar was voor ontploffing', legt Dirk Decafmeyer, woordvoerder van de lokale politie Druivenstreek, uit.

Wat het motief was van de man is nog volstrekt onduidelijk. Hij is overigens nog steeds spoorloos. 'Wat hij achtergelaten heeft was wel degelijk bedoeld om de indruk te geven dat het een bom was. Na het achterlaten van de reistas heeft hij geen telefonische bommelding meer gedaan', aldus Decafmeyer.

Het gerechtelijk labo werd gecontacteerd voor een sporenonderzoek.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig