KRC Genk: ‘Supporters hebben een grens overschreden’
Foto: Isosport

KRC Genk roept de supporters zondag via de clubwebsite op tot kalmte. Aanleiding is het incident waarbij onbekenden een steen tegen het raam van algemeen directeur Dirk Degraen gooiden. Die besliste daarop 'uit protest' de verplaatsing naar Lierse zaterdagavond (0-1 winst) niet bij te wonen. Volgens Genk is er 'een grens overschreden' en is de club 'geschrokken en onthutst door wat er gebeurde'.

'We geven direct toe dat het de laatste tijd op sportief vlak niet loopt zoals iedereen met een blauw-wit hart had gehoopt. We begrijpen ook dat supporters daardoor gefrustreerd raken en hun onvrede willen uiten. Als club staan we daar zoveel mogelijk voor open en proberen we in dialoog te gaan', meldt de uittredende bekerwinnaar.

'Het overmaken van die boodschappen kan op veel manieren. Gezangen, spandoeken, commentaren op onze interactieve mediakanalen, ... Ze laten ons niet koud en binnen de club doet iedereen er altijd alles aan om die vormen van supportersprotest om te buigen in supportersgejuich. Wij horen ook liever lofzangen, zien liever namen op een positieve manier gescandeerd en krijgen graag complimenten over onze mooie club. Want dat is wat we zijn: een mooie, warme familieclub. En daar past geen steen-door-een-venster bij', gaat het verder.

Het Genkse clubbestuur roept op tot kalmte en benadrukt dat men er alles aan doet om uit het sportieve dal te kruipen. 'De eerste stap in die richting werd gisteren in Lierse gezet. Maar we verzekeren jullie dat we de volgende stappen enkel maar kunnen zetten als iedereen, en zeker onze fans, zich als één blok achter ons scharen.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig