Veertiger deels schuldig aan ‘luide muziek-moord’ op zwarte tiener
Foto: REUTERS

Michael Dunn, de blanke veertiger die in Florida een ongewapende tiener doodschoot omdat zijn muziek te luid stond, is door de jury deels schuldig bevonden. Omdat de jury het niet eens raakte over de aanklacht ‘met voorbedachten rade’, komt er mogelijk nog een nieuw proces.

Michael Dunn werd zaterdag op vier van de vijf aanklachten schuldig bevonden. Over de belangrijkste aanklacht, moord met voorbedachten rade, kon de jury evenwel niet tot een eendrachtig besluit komen. Omdat de jury onbeslist bleef, kan er volgens het Amerikaanse rechtssysteem een nieuw proces gevoerd worden over die ene aanklacht. De openbare aanklager van de staat Florida, Angela Corey, liet alvast weten zo’n nieuw proces te willen opstarten.

We zijn van plan volop aan te dringen op een nieuw proces, verklaarde ze aan de Amerikaanse nieuwszender CNN. Gerechtigheid is voor Jordan Davis even belangrijk als voor ieder ander slachtoffer. Dunn werd zaterdag wel schuldig bevonden aan drie pogingen tot moord en het schieten op een voertuig. Hij kijkt sowieso tegen een decennialange gevangenisstraf aan, zelfs als hij niet schuldig bevonden wordt aan moord met voorbedachten rade.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig