Stormweer maakt dodelijk slachtoffer in Ierland
Foto: AFP

De storm Ulla heeft zaterdag in Ierland aan één persoon het leven gekost. In de stad Cork stierf een 65-jarige man die in dienst van een telecombedrijf probeerde om de telefoonverbinding te herstellen. Hij werd aan het hoofd geraakt door een omvallende antennemast.

Het noodweer had eerder op de dag al aan twee Britten het leven gekost. In Londen overleed een vrouw toen een zijgevel van een huis instortte. Een man overleed op een cruiseschip. De storm Ulla heeft daarnaast ook tienduizenden Britse gezinnen zonder stroom gezet. Volgens de Britse energiemaatschappij Energy Networks Association (ENA) zitten nog altijd 85.000 huishoudens zonder elektriciteit. Zaterdagochtend was er sprake van 140.000 huishoudens die zonder stroom zitten.

Ondertussen wordt gevreesd dat de Thames dit weekend een nieuwe recordhoogte zal bereiken. ’Wat we de komende 24 uur zullen doen is van vitaal belang, want spijtig genoeg zal het waterpeil van de rivier blijven stijgen’, verklaarde de Britse premier David Cameron, die zaterdag op bezoek was in Chertsey, een dorp ten westen van Londen. ‘Elke zandzak, elk beschermd huis, elke barrière die het water tegenhoudt kan een groot verschil maken’, zo klonk het.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig