BIOGRAFIE. Wie is de verloofde van prins Amedeo?

De 27-jarige prins Amedeo, de oudste zoon van prinses Astrid en prins Lorenz, heeft zich verloofd met de 26-jarige Italiaanse journaliste Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein. Dat heeft het koninklijk paleis zaterdagochtend aangekondigd.

Elisabetta von Wolkenstein werd geboren in Rome op 9 september 1987. Ze is het enig kind van Nobile Ettore Rosboch von Wolkeinstein en zijn echtgenote, Gravin Lilia de Smecchia.

Elisabetta groeide in Rome op tot haar 18e. Ze deed haar studies in het Frans in het Lycée Chateaubriand en behaalde in 2005 haar einddiploma in Economische en Sociale Wetenschappen. In 2006 verhuisde ze naar Londen om er studies Literatuur en Film te volgen aan de Queen Mary University of London.

Tijdens de zomer van 2007 liep ze stage bij de Art Gallery Dikinson Roundell op het departement Hedendaagse Kunst in Londen. In mei 2009 behaalde ze haar Bachelor of Arts met Onderscheiding van de Queen Mary University of London.

Ze was altijd al geïnteresseerd in literatuur, plastische kunsten en cultuur en begon in september 2009 een stage bij Bloomberg News in New York, in het departement cultuur. In mei 2010 bood Bloomberg News haar een job aan.

Sindsdien werkt Elisabetta Maria voor Bloomberg News in New York waar zij de actualiteit over kunst en cultuur volgt. Ze schrijft artikels over tentoonstellingen en neemt interviews af van artiesten en personaliteiten uit de culturele wereld. Buiten het Italiaans, haar moedertaal, spreekt Elisabetta Maria vlot Frans en Engels.

Sinds haar jeugd beoefent Elisabetta Maria het Alpijns skiën. Ze doet ook aan paardrijden, zwemmen en waterski en houdt van literatuur, cinema, reizen en musea bezoeken. De moeder van Elisabetta Maria groeide op in Milaan en behaalde een universitair diploma aan de Universitá degli Studi di Milano.

Haar vader groeide op in Zwitserland en liep school aan het Institut Le Rosey. Hij deed daarna zijn studies in Economie en Handel in Rome en werkte vervolgens in het bankmilieu in Londen. Hij werd producent auteurscinema en produceerde onder meer Jean-Luc Godard en Marco Ferreri, en gaf de gelegenheid aan Roberto Benigni om als auteur, regisseur en acteur, te beginnen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in