De Standaard wacht niet op de lancering van Google Glass om nu al te experimenteren met een toepassing voor de slimme bril. Het is de eerste Europese krant die haar nieuws op deze manier toegankelijk maakt.

Samen met de Gentse startup Endare werkt De Standaard aan een app voor Google Glass die het online nieuws van De Standaard naar de bril van Google brengt. De eerste gebruikers van Google Glass zullen hierdoor onmiddellijk toegang krijgen tot de nieuwsfeeds van De Standaard.

De mogelijkheden van Google Glass reiken op termijn nog verder: bij de lectuur van de papieren krant met Google Glass wordt het eveneens mogelijk om zogenaamde augmented reality op te roepen: krantenartikels kunnen hierbij verrijkt worden met infografieken, extra foto’s, video of live updates.

Wanneer deze nieuwe technologie een weg zal vinden naar Belgische gebruikers, is nog onduidelijk. De lancering van Google Glass op de Amerikaanse markt wordt in de eerste helft van dit jaar verwacht.

Met de toepassing op Google Glass onderstreept De Standaard nogmaals zijn rol in de ontwikkeling van nieuwe media. Twee jaar geleden kwam De Standaard met een geoptimaliseerde tableteditie van de krant, en in april 2013 werd de digitale avondeditie dS Avond gelanceerd.