Journalisten van onder meer CNN, ABC, Reuters en AP zijn donderdag afgezakt naar Brussel om verslag uit te brengen over de uitbreiding van de euthanasiewet. Op de website van BBC staat de uitslag van de stemming helemaal bovenaan. Bij CNN is het ‘breaking news’.

‘Het eerste land ter wereld dat de leeftijdsgrens voor euthanasie loslaat’. Zo beschrijft een journalist van BBC ons land vandaag.

De kop op de website van CNN luidt: ‘Parlementsleden stemmen voor ‘recht op dood’- euthanasiewet voor kinderen’. De journalist bericht verder overigens sereen over de kwestie. Hij praatte onder meer met Linda Van Roy, een Belgische moeder die haar baby van tien maanden oud verloor aan een slepende ziekte. Hoewel haar kind nooit in aanmerking had gekomen voor euthanasie, is ze voorstander van de nieuwe wet. Maar ook tegenstemmen komen aan bod.

Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten gaf uitleg op CNN over de wet (04:12):

De voorbije dagen verschenen er veel verontwaardigde reacties en artikels over de wet. De Britse krant The Telegraph heeft een correspondent voor Brussel in ons land en die deed er vandaag nog een schep bovenop. ‘België is erg onverschillig als het over euthanasie gaat’, schreef Bruno Waterfield in zijn artikel. ‘Het wordt gezien als een medelevend antwoord op lijden.’

Ook Nederland, waar euthanasie mogelijk is vanaf 12 jaar, volgt de kwestie op de voet. Nrc.nl bericht uitgebreid over de uitslag van de stemming.  De journalist in kwestie voegt eraan toe dat in Nederland sinds 2002 vijf minderjarigen zich euthanaseerden. De jongste was 12, de oudste was 17. Dat er weinig gebruik van gemaakt wordt, is bij ons overigens een argument dat zowel door voor- als tegenstanders van de wet wordt gebruikt. 

Nieuwsartikels duiken ook op Twitter overal op:

The National Post, een Canadese krant, post: 

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig