Lag pestgedrag aan basis dood tiener?
Foto: wim jacobs

De politie onderzoekt of een veertienjarige jongen uit Erpe-Mere gisteren voor een trein is gesprongen omdat hij op school zou zijn gepest. Zijn vrienden zijn daarvan overtuigd.

Onderweg naar school stalde de 14-jarige B.D. uit Burst (Erpe-Mere) rond 8.30 uur zijn fiets langs een onverhard weggetje naast de spoorweg in Borsbeke. Daar verstopte hij zich achter een elektriciteitscabine. Tot hij een trein hoorde aankomen, en nog voor de conducteur het in de gaten had, plots de sporen op liep. De jongen was op slag dood.

Zijn ouders, broer en twee zussen begrijpen er niets van, want ze dachten dat hij gelukkig in het leven stond. ‘B. was een gewone jongen die graag naar de jeugdbeweging ging en badminton speelde’, vertelt zijn oom in naam van de familie. ‘Thuis waren er geen problemen. We dachten dat ook op school alles in orde was. Maar we kunnen er niet omheen dat we nu plots geruchten horen over pesterijen op school.’

Vrienden, kennissen en wellicht ook klasgenoten van B.D. – die schoolliep in het Sint-Paulusinstituut in Herzele – zijn er wel van overtuigd: de tiener was het slachtoffer van zwaar pestgedrag en is daarom uit het leven gestapt.

Het gerecht in Oudenaarde neemt de signalen ernstig. De politie onderzoekt of de jongen door medeleerlingen geviseerd werd.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan telefonisch terecht bij Tele-Onthaal op het gratis nummer 106 en op de website www.tele-onthaal.be of bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.