Nederlanders leren flirten op de trein
Foto: ss

Bijna één Belg op vier geeft toe al eens versierd te zijn geweest in een trein, zo bleek uit onderzoek van Thalys, en ook onze noorderburen maken van het noodzakelijke pendelen op die manier soms net dat tikkeltje leuker. Naar aanleiding van Valentijn krijgen Nederlandse passagiers nog even een cursus flirten.

Na een onderzoek bij 4.000 passagiers van de Thalys waaruit bleek dat één op de vier al eens was versierd op de trein, wees een enquête van de Nederlandse Spoorwegen (NS) met 650 respondenten ook al uit dat er vaak duchtig wordt geflirt tussen medepassagiers. Drie procent van hen ging er helemaal voor en begon uiteindelijk ook een relatie met een medereiziger.

Bij de NS zijn ze van mening dat het percentage nog flink omhoog mag (zouden verliefde mensen minder klagen over vertraagde treinen?) en dus huurden ze een professionele flirtcoach in die woensdag in de trein van Amsterdam naar Maastricht vier korte cursussen zal geven.

Flirtcoach Esther Populier gelooft alvast in haar opdracht en vindt de trein de perfecte plaats om iemand te verleiden. ‘Je hebt veel oefenmateriaal, want er zitten genoeg mensen in de trein’, vertelde ze aan NOS. Maar dat een treinflirt toekomst biedt, trekt ze in twijfel. ‘Flirten is een traag proces. Je moet je tijd kunnen nemen en dat kan niet in de trein, want het volgende perron nadert alweer. En dan kan je vlam uitstappen.’

U kan zelf ook nog wat tips gebruiken voor u straks op de trein naar huis stapt? ‘Neem een houding aan waarmee je aangeeft dat je iemand leuk vindt’, aldus Populier.

Het onderwerp van jullie gesprek is van geen belang, ‘al gaat het over een boterham met pindakaas’. ‘Het gevoel dat je overbrengt is belangrijk. Je moet je aandacht volledig op je medepassagier richten en niet aan allerlei andere dingen denken, want dan wordt het niks.’