Zonder registratie is Tomorrowland-ticket ongeldig
Foto: clh
De link die de bloggers aanraden om sneller aan Tomorrowland-tickets te geraken, is ongeldig omdat er geen registratie aan vooraf ging. ‘De tickets die via die link gekocht zijn, worden dan ook geannuleerd’, zegt woordvoerster Debby Wilmsen. Maar een van de bloggers, Herman Maes van Dailybits, benadrukt dat zij wel degelijk tickets via de registratielink gekocht hebben.

Een goeie internetverbinding, een verkorte link, een computer met de juiste browser, zo weinig mogelijk andere openstaande venster en een goede timing. Meer is er volgens bloggers Kristof, Michael en Herman Maes van Dailybits niet nodig om zeker te zijn van een Tomorrowland-ticket. Helaas hebben ze een foutje gemaakt, waardoor sommige kopers, die hun tips opvolgend, mogelijk toch geen tickets hebben.

‘Om tickets te kopen, moet je je ten laatste een dag voor de ticketverkoop registreren’, zegt woordvoerster Debby Wilmsen. ‘Dan krijg je een persoonlijke link in je mailbox, waardoor we kunnen zien dat je je geregistreerd hebt. Door die persoonlijke links kunnen we snel kaarten traceren en de zwarte markt aanpakken. Tickets die niet via zo’n link gekocht worden, worden geannuleerd en gaan opnieuw in verkoop. We willen dat tickets naar echte fans gaan en niet naar mensen die er gewoon winst mee willen maken.’

De bloggers raden aan om gebruik te maken van zo’n verkorte link ‘omdat tickets kopen langs daar sneller gaat’. Maar net dat zou kopers wel eens de das kunnen omdoen. ‘We zijn de lijst nu aan het afgaan om te zien wie niet geregistreerd was.’ Gelukkig voor de bloggers hebben ze zelf wel de juiste link gebruikt. 'Onze tickets werden wel degelijk via de preregistratielink aangekocht', benadrukt Herman Maes van Dailybits.

‘Handig gedaan’

Ook Paylogic, dat de ticketverkoop in goede banen leidt, nuanceert wat de bloggers zeggen. ‘Ze hebben dat handig gedaan, maar ze hebben zeker ook geluk gehad. Bovendien veranderen wij onze werkwijze geregeld, dus is er geen enkele garantie dat die werkwijze zaterdag opnieuw zal werken.’

Fraude melden

Tomorrowland roept iedereen op om het te melden als vastgesteld wordt dat iemand tickets gekocht heeft, louter met als doel er winst uit te slaan. Zo’n gevallen kunnen gemeld worden bij fraude@tomorrowland.com. Onderstaande status-update op Facebook is een mooi voorbeeld.