Callebaut creëert chocolademuur voor Opening Ceremony

Wie zondag was uitgenodigd voor de catwalkshow van Opening Ceremony tijdens de modeweek in New York zat waarschijnlijk even verlekkerd naar het decor als naar de kleding te kijken. Dat had alles te maken met de muur met vloeiende chocolade, een creatie van de Belgische chocoladefabrikant Callebaut.

Het creatieve duo Humberto Leon en Carol Lim zet een jaar lang ons land in de kijker in hun New Yorkse modezaak Opening Ceremony, denk maar aan Cédric Charlier en Christian Wijnants en onlangs ook lingerielabel La Fille d’O, maar ook hun eigen collectie knipoogt naar ons land. Zo zijn er glazige grafische prints die verwijzen naar de belangrijke diamanthandel in Antwerpen en handafdrukken die verwijzen naar de naam van de koekestad.

Een Belgisch gekleurde modeshow vroeg volgens het duo ook om een uniek decor, en daarvoor werd samengewerkt met de Belgische chocoladefabrikant Callebaut. Het resultaat was een chocolademuur waarop het patroon van vingerafdrukken was aangebracht dat de wintercollectie van Opening Ceremony kenmerkt.

Eens de show van start ging, vloeide de chocolade naar beneden langs de muur en vulde het patroon op met als resultaat een dynamisch kunstwerk van chocolade én een bedwelmende chocoladegeur in de ruimte.

De Belgische Callebaut-chef Patrick Aubrion en zijn Noord-Amerikaanse collega Celine Plano hadden voor de gasten nog een extraatje in petto: bij binnenkomst kregen ze een limited edition chocoladereep waarop hetzelfde patroon werd aangebracht.

Na de show werd iedereen de bekende Finest Belgian Hot Chocolate aangeboden, waarbij gemalen cacaokernen met exotische specerijen als garam masala, Perzisch blauw zout en chilipeper voor een kruidige toets zorgden. En wie nog niet genoeg had, die ging het decor even van dichtbij bekijken.